ارتباط با ما

دفتر مرکزی : میدان ونک, ضلع شمال شرقی, پلاک 2596

ایمیل : info@b1m.ir

طراحی ساختمان اداری

طراحی این نوع از کاربری به خاطر اهمیت میزان بازدهی و عملکرد کاربران نهایی در فضا بسیار اهمیت دارد پس باید با توجه به نوع کاربران نهایی و نیاز های آنها به طراحی ساختمانی پرداخته شود که پس از اتمام ساخت آن شاهد رضایت کاربران باتوجه به استفاده آنان از تمامی فضاها باشیم.اما فرآیندی که باید در پروسه طراحی طی شود پروسه ای پیچیده است که نیاز به مطالعات و تجربه طراحانی که قبل از این به طراحی اینگونه از ساختمان ها پرداخته اند نیازمند می باشد.مهندسین مشاور بیم با استفاده از دانش و تجربه خود در زمینه طراحی کاربری اداری برای انواع قشرهای مختلف می توانند به نیاز های کارفرمایان پاسخ داده و ساختمان یا مجموعه ای را پدید آورند که متناسب با عملکردهای متفاوت کاربران طراحی شده باشد.

طراحی کاربری اداری

فرآیند کلی طراحی کاربری اداری

ابتدا همانند تمامی طراحی ها باید مطالعات اولیه صورت گیرند و به سایت ساخت مراجعه گردد تا با توجه به تمامی اطلاعاتی که از سایت پروژه برداشت می شود به طراحی اولیه ساختمان پرداخت.پس از برداشت و تهیه اطلاعات و شناسایی نیاز های کارفرما و شناخت نسبی کاربران نهایی به پیاده سازی ایده های شکل گرفته در غالب طرح ها و آلترناتیو های متفاوت پرداخته می شود.این طرح ها که به نیاز های متفاوت کاربران و کارکنان بخش های طراحی شده اداری پاسخ می دهند هر یک با نگرشی متفاوت و مناسب ارائه خواهند شد.در ادامه با ارائه کانسپت های طراحی به کارفرما شناخت بهتری از نیاز های وی به منظور طراحی بخش های مختلف به دست می آید.اما در بخش توسعه کانسپت های ارائه شده مهندسین ما که دارای دانش و مهارت در دیسیپلین های مختلف سازه و معماری و تاسیسات می باشند به توسعه ایده ها و نقشه های اولیه تایید شده می پردازند. در این میان به وسیله رویکرد BIM که باعث یکپارچگی اطلاعات می شود. طراحی ساختمان اداری به صورت مناسبی صورت می پذیرد.

توسعه طرح کاربری اداری

 

به صورت کلی می توان فاز های طراحی اداری را اینگونه تعریف کرد : بررسی و جست و جو، مطالعات امکان سنجی و یا مطالعات بازار، مطالعات مقدماتی، طراحی اولیه، طراحی بر اساس قوانین و ضوابط، طراحی دیسیپلین های مختلف شامل معماری، سازه و تاسیسات

طراحی با توجه به بخش های اداری

همانطور که گفته شد شناسایی خواسته های کارفرما و در نهایت کاربران نهایی از قدم های اولیه در طراحی اداری می باشد.به طور معمول ساختمان های اداری دارای بخش های متفاوتی می باشند که شامل موارد زیر می باشند:

فضاهای جلسات، پذیرش و فضای انتظار، اتاق های کاری، اتاق های بایگانی و انبارها، فضاهای سرویس دهی و خدمات، فضا های ارتباطی و یا دیگر فضاهایی که متناسب با نیاز های یک ساختمان اداری به صورت خاص شکل می گیرند.

طراحی اتاق جلسات

 

طراحی نقشه کاربری اداری می تواند با رویکرهای مختلفی شکل گیرد یکی از این رویکرد ها باز و بسته بودن بخش های مختلف می باشد.یک کاربری اداری ممکن است به صورت 100% با فضا های باز و مشرف به یکدیگر شکل گیرد و یا به صورت کامل بسته بوده و بخش های مختلف ارتباط چندانی با یکدیگر نداشته باشند یا اینکه ترکیبی از این دو شکل گرفته و برای مثال60% فضا ها باز و در ارتباط کامل با یکدیگر باشند و 40% آنها به صورت بسته شکل گیرند.

طراحی داخلی کاربری اداری

 

باید توجه داشت زمانی که یک طراحی اداری به صورت موثر و با توجه به ارتباطات فضایی شکل گیرد، رضایت کارکنان و افزایش بهره وری و پایداری را همراه دارد.این فرآیند باعث می شود تا همکاری موثری میان اعضا شکل گیرد و خلاقیتی که در کارکنان و در نتیجه در شرکت ها روی می دهد به میزان زیادی به معماری فضاهای اداری مرتبط می باشد.دیگر مزایایی که پس از طراحی مناسب روی می دهد استفاده بهتر از تکنولوژی، ایجاد فرصت های برابر و بهبود انگیزش در کارکنان می باشد.بنابراین ساختمان های اداری دارای فضاهای منعطفی می باشند که با تکنولوژی روز در ارتباط بوده و راحتی و امنیت و بهره وری مناسب از انرژی را همراه دارند.با رویکردی که تیم ما با استفاده از فرآیند BIM در پیش می گیرد باعث می شود هزینه ها در برخی موارد کاهش یابد.

دسترسی ها

 

مسیرهای دسترسی در ساختمان اداری

 

مسیرها و ورودی های دسترسی ها : در کاربری های اداری مسیرهای دسترسی به فضا ها و خدمات و ورودی ها از مسائل مهم می باشند.این مسیرها و دسترسی ها به گونه ای تعریف می شوند که بهترین بازدهی را به کارکنان ارائه داده و همچنین سهولت دسترسی به بخش های مختلف را برای مراجعین فراهم نمایند.همچنین مطابق با تمامی شرایط افراد متفاوت طراحی شده و از رمپ یا فضاهای دیگر برای افراد معلول استفاده می شود.

دسترسی مناسب به بخش ها و میز های پیشخوان کاری : فضای کاری که برای هر فرد تعریف می شود مطابق با استاندارد ها شکل می گیرند و برای فضا های اداری متناسب با معماری و کانسپت کلی بخش بندی و میز های کاری بخش های مختلف شکل می گیرند.

فناوری های به روز کمکی : طراحان مشاور بیم با استفاده از فناوری های به روز به طراحی بخش های اداری متناسب با نیاز های کاربران می پردازند و بازده کاری کارکنان را به وسیله طراحی متناسب با کارکنان افزایش می دهند.

اهمیت معماری و مسایل زیبایی شناسی

معماری کاربری اداری

 

برنامه ریزی فضاها و طراحی نقشه : زمانی که به طراحی نقشه برای بخش های مختلف پرداخته می شود به کارکنانی که در هر بخش مشغول به کار خواهند شد توجه می شود.مسائل زیبایی شناسانه به شدت بر روحیه و بهره وری کارکنان موثر می باشد.فضاهای شکل گرفته دفاتر اداری نیز متناسب با تغییرات و جریان کاری شکل می گیرند.

زیبایی شناسی کلی : در فضاهای اداری و به خصوص در معماری از رنگ ها و پترن یا الگوها و تابلو ها استفاده می شوند تا محیطی جذاب و ایمن ایجاد شود.اما تمامی المان ها و مبلمان یا تابلو و دیگر نشانه ها طبق ماهیت کاری دفاتر اداری شکل می گیرند و گاها به برندینگ دفتر نیز کمک می کنند.همچنین در دفاتر اداری دید به بیرون مناسب در برخی فضاها در نظر گرفته می شود.اما در عین حال شخصی سازی و ارتباط بخش های مختلف کاری با یکدیگر فراهم می گردد.

کاهش هزینه ها در طول حیات ساختمان

افزایش بازدهی و بهره وری ساختمان اداری

 

بهره وری مناسب از انرژی : همواره بحث استفاده بهینه از انرژی و کاهش هزینه های این بخش در دفاتر اداری که به طور معمول انرژی زیادی را مصرف می کنند مهم می باشد.مهندسین ما با رویکرد یکپارچگی و مدلسازی اطلاعات ساختمان و طراحی مناسب در بخش های مختلف مانند نمای ساختمان، نور و روشنایی به طراحی فضاهای مختلف به گونه ای که آسایش کاربران فراهم شده و کاهش هزینه ها در نتیجه استفاده بهینه از انرژی پدید آید، می پردازند.

مبلمان و مصالح نهایی : در کاربری های اداری با استفاده از مبلمان پایدار و مصالح مناسب در نازک کاری به تکمیل فضاها به گونه ای پرداخته می شود که هزینه های نگه داری و تعمیرات به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

نگهداری : در نگهداری از بخش های متفاوت متناسب با تجهیزات و امکانات استفاده شده برنامه های زمانی به منظور کاهش هزینه های جایگزینی و کاهش بهره وری ارائه می شوند.